Entorn

Sant Pol de Mar (en català i de forma oficial des de 1982 Sant Pol de Mar) és un municipi de la comarca del Maresme, a la província de Barcelona, situat al litoral, entre Calella i Canet de Mar, a Catalunya

El municipi està travessat per la carretera N-II i per la línia de ferrocarril del Maresme que segueixen la línia de costa. També es troba proper (uns 4 km) a l'autopista de la Costa Brava C-32.


Sant Pol de Mar basa actualment la seva economia en el turisme tot i que no estan massificats en ella els grans hotels sinó més aviat dedicats a un turisme familiar de mitjà-alt nivell adquisitiu.
 També cal destacar la indústria pastissera.

Cal remarcar que cap a la segona meitat del segle XX es va desenvolupar en aquest poble senyorial una indústria dedicada a la producció de frens per a l'automoció el màxim exponent va ser l'empresa Frens Sauleda. Aquesta indústria va prosperar fins a principis del present segle quan l'esmentada empresa es va traslladar cap a polígons industrials exteriors al nucli urbà de Sant Pol de Mar
.

Aquesta localitat costanera va sorgir al voltant del monestir de Sant Pau, al segle X. Tradicionalment va ser una vila d'humils pescadors fins que cap a finals del segle XIX i principis del XX i gràcies a la línia de ferrocarril del Maresme va ser descoberta per la burgesia catalana, que la van triar com a lloc d'estiueig per la seva proximitat a Barcelona. És per això que àdhuc es troben presents a Sant Pol de Mar les residències estivals d'aquestes famílies així com algunes cases modernistes.